Promovideo Indo, Indië, Indonesië – 1/4

Een kort gefilmd portret van Irwan Ahmett, voor de tentoonstelling Indo, Indië, Indonesië: Door de ogen van generatie NU. Voor een groot deel van de Nederlanders is Indonesië niet meer dan een paradijselijke vakantiebestemming waar je uit kokosnoten kunt drinken. Achter het smetteloze reisgidsenimago gaat echter een beladen geschiedenis schuil die mede heeft bijgedragen aan onze complexe culturele identiteit. De erfenis van de kolonie is tot op de dag van vandaag zichtbaar en voelbaar – in Nederland, in Indonesië en in alle verhalen uit de tentoonstelling Indo, Indië, Indonesië: Door de ogen van generatie NU. Studio Johan Nieuwenhuize maakte een serie van vier promovideo’s met ultrakorte interviews met de kunstenaars uit de tentoonstelling.

Film, geluid, licht, nabewerking, montage, vertaling en ondertiteling: Studio Johan Nieuwenhuize
Grafisch ontwerp: Studio Het Mes
Opdrachtgever: Het Nutshuis, Den Haag
Doel: druppelcampagne voor de tentoonstelling, instagram

Comments are now closed for this article